• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Increase font size
  • Decrease font size
  • Default font size
  • default color
  • red color
JADŁOSPIS 1- 9.08.2019r. PDF Drukuj Email

Jadłospis od 01.08.2019 do 09.08.2019 roku.

Dzieci codziennie między posiłkami dostają wodę „Eden”, sok 100 % z owoców (jabłko, truskawka, wiśnia)

DATA

ŚNIADANIE

II ŚNIADANIE

OBIAD

01.08

Czwartek

Chleb razowy/ ze słonecznikiem z masłem

Kiełbasa żywiecka , pomidor

Kawa z mlekiem

Arbuz

Ciastko zbożowe z żurawiną

Rosół z niteczkami

Udko z kurczaka gotowane podane w sosie potrawkowym z ryżem naturalnym

Marchewka zasmażana

Sok 100 %

ALERGENY: pszenica, żyto, orkisz, mleko i pochodne, seler, jaja

02.08

Piątek

Pieczywo razowe /orkiszowe z masłem i ogórkiem kiszonym

Parówka z szynki z ketchupem

Kawa zbożowa z mlekiem

Jogurt Danon

Chrupki kukurydziane

Spagethii w sosie bolońskim z warzywami i cukiniąÂ  podane z makaronem razowym

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: pszenica, żyto, mleko i pochodne, jaja, ryba, ziarna sezamowe

05.08

Poniedziałek

Bułka razowa /otrębuszka z masłem

Szynka gotowana , ogórek zielony

Kakao DecoMoreno

marchewka

Naleśniki z serkiem waniliowym

Herbata cytrynowo-miętowa

Zupa pomidorowa z pomidorów na mięsie z makaronem muszelki

Parówka z szynki grzana

Kompot truskawkowy

ALERGENY: pszenica, żyto, mleko i pochodne, seler

06.08

Wtorek

Chleb razowy/ słonecznikowy z masłem

Makrela w sosie pomidorowym/ser żółty

Kawa zbożowa z mlekiem

Rzodkiewki

Budyń waniliowy z owocami

Pieczywo razowe chrupkie

Kotlet drobiowy z dodatkiem sezamu podany z duszonymi ziemniakami i koperkiem

Mizeria z ogórka zielonego

Sok 100 % jabłkowy

ALERGENY: pszenica, żyto, mleko i pochodne, ryba, ziarna sezamowe, jaja

07.08

Środa

Chleb razowy/ hamburski z masłem

Twarożek ze szczypiorkiem

Kakao DecoMoreno

Pestki dyni

Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym i ziarenkami

Pieczywo chrupkie razowe

Gulasz wieprzowy podany z gotowaną kaszą bulgur

Ogórek kiszony

Kompot sliwkowy

ALERGENY: pszenica, żyto,  mleko i pochodne, jaja, seler

08.08

Czwartek

Pieczywo razowe/orkiszowe z masłem i serkiem topionym

Sałata, pomidor, rzodkiewka

Kawa zbożowa z mlekiem

Kisiel cytrynowy z borówkami

Wafel ryżowy

Pieczeń karkowa duszona podana z ziemniakami i koperkiem

Kapusta biała gotowana

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: pszenica, żyto, orkisz, mleko i pochodne

09.08

Piątek

Chleb razowy/ 6 ziaren z masłem

Pasta z soczewicy (produkcja własna) ,wedlina kanapkowa

Kakao DecoMoreno

Pesti dyni

Danon owocowy

jabłko

Klopsy rybne w sosie pomidorowym podane z makaronem penne

Kompot wieloowocowy

ALERGENY: pszenica, żyto, mleko i pochodne , jaja, ryba

* Tabela z alergenami – przy jadłospisie
* Do słodzenia używamy miodu naturalnego
* Solimy solą morską z potasem i magnezem Smacznego !!!